Leksaks Spis

Lleksaks Spis Lleksaks Spis

Dags att fortsätta på det pågående projektet ”fixa leksaks kök” till mina små mysmonster som älskar att vara med i köket när man lagar mat och bakar!
Det är underbart att ha dom entusiastiskt rörande i grytor och vändande på köttbullar och dyl...men något stressande på samma gång eftersom dom fortfarande är så små och då inte riktigt har den bästa kroppskontrollen än, vilket gör att man alltid måste ha full kontroll på allt som händer och det är inte alltid det lättaste med två små energiknippen som röjer runt!
Då är ju ett leksaks kök mycket välkomnat eftersom det går att röra i grytorna på ett mycket minde farligt sätt....ja dom kan till och med grädda härliga pajer och kakor i ugnen själva...för det är något dom faktiskt inte får hjälpa mig med!

kylskåpet har jag ju redan hunnit med eftersom det va önskat som första prio av min härliga 2,5 åring och den finns det ett inlägg med här på bloggen också.
Så nu är det den efterlängtade spisens tur att få glänsa, vilket den för övrigt faktiskt också gör bokstavligt talat!
Mycket pill men fasiken va bra den blev...och så otroligt uppskattad av båda barnen :D

Så här gjorde jag min Leksaks spis:

 

leksaks spis leksaks spis

Jag använde mig av en gammal blöjlåda precis som med kylskåpet.
Jag tejpade fast alla öppningar, måttade upp det vita pappret och klippte till det för att sen limma fast det runt om och ovanpå kartongen med en limpistol.
Det gäller att vara snabb med limpistolen och ta lite i taget annars hinner det svalna och då fäster inget, men sitter det så sitter det bra....bäst är nog egentligen dubbelhäftande mattejp men den är svår att klippa i bitar eftersom den klibbar av sig så lätt..så den använder jag bara på extra trixiga platser.
Efter det skar jag ut formen av luckan och limmade fast den lösa pappersbiten som blev av det vita pappret som redan va fastlimmat runt om.

Ovanpå luck-kanten och längst upp fram på kanten av spisen limmade jag fast avlånga bitar av metall papper vilket gav en skön stålkänsla.
Pillerburks lock med en svart skumgummi cirkel på fick bli vreden, dom satte jag fast med hjälp av ett snöre som jag stack igenom ett hål i fronten med.
Själva plattorna gjordes av skumgummiemballage och svart skumgummipapper klippt i cirklar.
Sen klistrade jag på små röda prickar i mitten som lite detalj.
I ugnen klädde jag väggarna med mer metallpapper fast i guldfärg .
Och i tjock papp gjorde jag ett galler som jag målade med silverpenna och klistrade fast i varsin vägg med dubbelhäftande tejp.
Till sist satte jag fast en bit rep på luckan som handtag.
Tadaaaa ett stycke spis att presentera för mina otåliga sötnosar :)
Dom lekte i timmar , lagade mat på spisen , bakade pajer och serverade på leksaksfat vilken lycka !

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln