linda weiland arts linda weiland arts
Nu finns jag även på youtube med egen kanal.
Där kommer det finnas videos på bla födelsedagskort och lite annat smått o gott jag tycker passar sig där!
Än så länge har det kommit upp lite videos på kort jag skapat så dom tänkte jag visa här oxå!
Ni hittar mig som Linda Weiland art´s.
Länken kommer här:
https://www.youtube.com/channel/UC3mwsWvtjWrjZ-o3Qb7utWA

Men det är inte bara på youtube som ni kan hitta mig,
utan även på instagram där jag har ett konto som jag uppdaterar så fort något nytt skapas!
Följ mig gärna ;)
https://www.instagram.com/lindaweilandarts/

Och självklart finns jag fortfarande på facebook ;)

Här kommer två videos resten kan ses på youtube eller instagram :
 
Läs hela inlägget »
halloween halloween

Jag älskar, älskar, älskar Halloween!
Ojojoj sa jag att jag älskar det, för det gör jag verkligen.
Jag känner mig liksom hemma mitt i bland höstlöv, vampyrer och spöken, och jag älskar att klä ut mig och upp mig och dekorera ..ju galnare desto bättre.
Dessutom är hösten min favoritårstid så det gör det hela ännu bättre!
Så när det äntligen är dags för denna härliga höstliga högtid blir jag helt galen av en massa idéer och skaparglädje.
Jag får varje år lika många nya idéer på vad jag ska göra med huset med barnen och min man, alla får glatt bara hänga på i mina galna upptåg vare sig dom vill eller inte hehe!
I år har jag ovanligt många projekt på gång både för utomhus och inomhus dekorationen ;)

För att inte tala om vad som skall bakas och fixas i godisväg men det tar vi i nästa inlägg !
Här tänkte jag att jag skulle göra ett litet halloweenspecial med ett potpurri av några dya´s för detta års dekorationer ;)

Det jag bjuder på det här året är :
Kartong kista.
Papier maché pumpor.
Och lådor med händer .


Så här gjorde jag dekorationerna:

 

Läs hela inlägget »

Jag kan ju inte motstå att leta upp nya roliga varianter till helgfikat.
Tja och ibland bara för att …... mitt i veckan oxå :) gärna så nyttiga som möjligt utan att för den delen rata socker helt .
Det känns klart bättre att försöka klara sig utan sockret i veckorna både för hälsa och tänders skull.
Den här gången hittade jag något så roligt som ugnsbakade munkar med lönnsiraps överdrag....hm spännande!
Munkar är ju en favorit för mig och min man, men dom är så sjukt flottiga och gör man dom inte själv innehåller dom nästan alltid mjölkpulver vilket gör att jag inte kunnat äta några på väldigt länge då jag äter mjölkfritt!
Dessutom innehåller inte dom här mera socker än just i överdraget och det kändes ju rätt trevligt!

Nu ska man ju egentligen ha speciella plåtar till dom här som gör att dom blir fina munkformade cirklar...det hade inte jag och det kändes liksom inte lika roligt att bara göra muffinsvarianter så jag meckade ihop en liten mittplutt i bakplåtspapper till min muffinsplåt istället och resultatet blev väl sådär...måste definitivt utvecklas mer men det blev i alla fall mera munk känsla än det skulle blivit med muffins ;)

Och goda blev dom , jag kan absolut tänka mig att göra dom igen fast med lite mindre överdrag jag saftade på lite för mycket och det va så sött att det hade räckt med ett tunt lager.
Dessutom inte att glömma dessa är både mjölkfria och glutenfria.....inte illa ;)

Här kommer receptet:

Läs hela inlägget »

Visst låter det roligt pom poms härligt lekfulla saker!
Man tänker väll mest på sådana där pom poms som cheerleaders använder när dom skuttar runt på en basketplan... eller kanske på sådana där runda stora som man hänger i taket på festliga tillfällen som dop eller bröllop!
Ja och precis sådana som man har på fest är det jag ska berätta om här !
Men i det här fallet har jag använt den tekniken man gör stora pom poms med fast i en mindre skala och i ett kort istället för att hänga dom i taket.
Eftersom jag ville göra ett kort med en parfymflaska i och gärna med lite wow effekt!
Jag hade en bild i huvudet av vad jag ville göra och trodde att jag sett något liknande någonstans på nätet.
Så jag sökte och sökte men hittade det inte … så till slut gav jag upp och letade istället upp hur man gör pom poms själv.
Det va mycket lättare än jag trott för en gångs skull, så det är bara att sätta igång!
Först letade jag upp en bild på den sortens parfymflaska jag ville göra och som tur är hittade jag silkespapper i rätt färg i en låda.

Det man behöver för att göra pom poms är:

Läs hela inlägget »

Sista delen av köksprojektet för den här gången!

Inget kök är ju komplett utan en diskho, man måste ju diska kastrullerna efter att man har använt dom även efter leksaksmatlagningen ;)

Det kommer säkert att utökas med mera leksaksmat och bakverk mm om jag känner mig själv rätt ;)
Men själva köket är klart eller ja typ, man vet ju aldrig vad jag får för mig på den fronten heller!

När det kommer till diskhon va mitt största dilemma själva kranen, jag har försökt göra kranar tidigare men dom har blivit svaga och inte fått rätt form,
så den här gången fick jag tänka till.
Och när man ändå är i farten så kunde jag inte hålla mig från att göra lite extra grejer som tex sopkorgen som sitter fast i dörren och en liten tillhörande korg med tvättartiklar!

Resultatet blev överraskande bra och hållbart... jättekul!

Så här gjorde jag diskhon:

Läs hela inlägget »
Lleksaks Spis Lleksaks Spis

Dags att fortsätta på det pågående projektet ”fixa leksaks kök” till mina små mysmonster som älskar att vara med i köket när man lagar mat och bakar!
Det är underbart att ha dom entusiastiskt rörande i grytor och vändande på köttbullar och dyl...men något stressande på samma gång eftersom dom fortfarande är så små och då inte riktigt har den bästa kroppskontrollen än, vilket gör att man alltid måste ha full kontroll på allt som händer och det är inte alltid det lättaste med två små energiknippen som röjer runt!
Då är ju ett leksaks kök mycket välkomnat eftersom det går att röra i grytorna på ett mycket minde farligt sätt....ja dom kan till och med grädda härliga pajer och kakor i ugnen själva...för det är något dom faktiskt inte får hjälpa mig med!

kylskåpet har jag ju redan hunnit med eftersom det va önskat som första prio av min härliga 2,5 åring och den finns det ett inlägg med här på bloggen också.
Så nu är det den efterlängtade spisens tur att få glänsa, vilket den för övrigt faktiskt också gör bokstavligt talat!
Mycket pill men fasiken va bra den blev...och så otroligt uppskattad av båda barnen :D

Så här gjorde jag min Leksaks spis:

 

Läs hela inlägget »

Jag skulle precis fortsätta med det lilla leksaksköket som jag har som projekt för tillfället, när min 2,5 åring kommer springande med sin lilla bebisdocka!
- bebis lamla, dotoj dotoj!!!
Det betyder att dockan hade ramlat och han vill att doktorn ska titta på den....oj oj stackars liten sa jag samtidigt som min hjärna inte kunde låta bli att tänka.... här behövs det ett doktors-kit!

Någon minut senare kunde man hitta mig nere i ateljén rotandes i hyllor och korgar för att snabbt hitta dom perfekta materialen för att kunna hjälpa den lilla bebis-dockan!
Man tager vad man haver och detta är vad jag lyckades få till ;)

 

Läs hela inlägget »

Kladdig chokladkaka


Jag har tyckt om att baka i hela mitt liv, när jag va liten roade jag och mina systrar oss med att baka efter skolan och sen dess har det alltid bakats mycket.
Det går att göra så himla mycket olika bakverk och varianter på bakverk det slutar liksom aldrig vara roligt och dessutom är det ett fantastiskt sätt att sprida njutbar glädje på :)
Just kladdig chokladkaka råkar vara en av mina absoluta favoriter så det har blivit ett antal genom åren och jag har ett favorit recept som jag alltid använder!

Raw Food
I våras körde jag en Anticandida diet i två månader för att se om det fick mig att må bättre..
Jag äter mjölkfritt sedan 3 år tillbaka då jag inte mådde bra av mjölkprodukter längre efter att jag fick mitt första barn, och dessutom undviker jag gluten i den mån det går då jag har ytterligare problem med att min mage sväller oförklarligt av vissa andra saker jag äter.
Jag fick ett välkomnat tips om att det kunde vara candida ( en sorts svamp som växer i magen ) och när jag kollade upp hur man får bukt med den så upptäckte jag den här dieten eller vad man kan kalla den..(den går mestadels ut på att svälta svampen genom att sluta äta socker i alla former och även ta bort vitt mjöl och mjölkprodukter mm...och med tanke på hur jag redan äter så va det inte ett jätte stort hopp för mig.
Och i och med den dieten upptäckte jag även Raw Food som jag tidigare varit intresserad av men aldrig tagit mig tiden till att utforska.
Raw Food har verkligen börjat synas mer och mer, och i usa är det jätte stort, man hör om kändisar som äter Raw Food och om exklusiva Raw Food restauranger.
Här i Sverige har det bara växt och växt de senaste åren och man kan läsa om det lite var stans samt att böcker i ämnet har börjat poppa upp som svampar i affärerna!
Förutom att det är nyttigt med tanke på att man inte använder tex socker, smör och vitt mjöl så är det väldigt smidigt med tanke på att det är veganskt och att dom flesta allergiker kan äta det så när som på nötterna som även dom går lätt att ersätta.
Eftersom jag inte kan göra något halvdant så gick jag all in i vanlig ordning och vips så va det inte bara mat som tillreddes utan det bakades även Raw Food pajer, tårtor och kakor.... Det blev liksom lite extra roligt att lära sig bemästra ett helt nytt sätt att baka på!
Nu går jag inte längre på någon diet även om jag påverkades positivt utav den, jag äter sundare och mår bättre men framför allt så föredrar både jag och barnen Raw Food bakverken vilket va lite överraskande!
Dock vill min man fortfarande ha de sockriga bakverken så då blir det lätt att jag bakar på båda sätten!

Så varför inte köra ett blogginlägg på det, och då vore det ju lite spännande att testa min favorit: kladdig chokladkaka med grädde, både på sockrigt sätt och Raw Food sätt!

Så här kommer lite recept och tillvägagångssätt för den som är nyfiken ;)

Läs hela inlägget »
Leksaks Kylskåp Leksaks Kylskåp

Min äldsta son älskar att vara med när man lagar mat och bakar.
Och är man iväg på öppna förskolan eller i leksaks affärer eller för den delen på ikeas barn avdelning så springer han överlyckligt iväg till leksaks köken och vill sen inte gå därifrån.
Han skulle ju självklart bli överlycklig om han fick ett litet leksakskök här hemma.
Så varför inte slänga ihop ett till min lilla älskling!
Det bästa med att vara kreativ är att saker och ting inte behöver kosta så mycket, man tar liksom vad man har och det är bara fantasin som kan sätta käppar i hjulet för en ;)
Jag plockade fram några gamla blöjlådor satte dom bredvid varandra och förklarade att det skulle bli ett litet kök för min entusiastiska gull plutt!
Och så fick han bestämma vilken del av köket jag skulle göra först!
Eftersom han precis har lärt sig säga kylskåp va det ett ganska väntat val :)
Sagt och gjort kylskåpet fick det bli!

Materialet till kylskåpet fick bestå av :
2 blöjlådor.
En massa vitt papper för att klä in det med.
Snören som handtag.
Kartongbitar som hyllor.
Och allt smiddes ihop utav något så fantastiskt som en limpistol och lite dubbelhäftande tejp...vad vore världen utan dom <3

Men ett kylskåp är inte komplett utan matvaror....och där kan man ju hålla på huuuur länge som helst.
Jag tvingade mig själv att hålla det enkelt.
Och här följer innehållet ;)

Läs hela inlägget »

Vi kör på med lite mer sockerrus när vi ändå är igång ;)
Den här idén hittade jag när jag surfade runt på pinterest som vanligt när alla somnat, det dök upp en bild på en sådan här och jag tänkte wow coolt det måste jag testa...så varför inte på en tråkig tvättdag som denna ;)

Jag använde min mammas muffins recept, vilket jag använder som grund till alla cupcakes och muffins jag bakar, och bara för att det är den bästa jag hittat!
Den är suverän till allt och det går lätt att byta ut och tillsätta ingredienser med bra resultat varje gång.
Den här gången dubblade jag receptet eftersom jag gjorde lite större muffins än vad dom svenska klassiska är och la till kakao och självklart marschmallows mums.
Receptet kommer här:

 

Läs hela inlägget »