Bananpannkaka


Bananpannkakor eller plättar som jag brukar göra, är världens bästa grej.
Jag ramlade över dom när jag försökte hitta något nytt och framförallt nyttigare att äta till mellanmål och blev stormförtjust!
Man kan dessutom äta dom till både frukost, lunch och mellanmål eller varför inte efterrätt!
Och framför allt så är dom bara så himla lätta att göra, för att inte tala om att det går fort!
Det är bara att mixa ihop och steka.
Och bara två ingredienser!!!
Perfekta när man inte vet vad man ska laga för lunch eller mellis och barnen kan hjälpa till ;)

Jag brukar alltid göra plättar istället för pannkakor eftersom det är mycket lättare att hantera i stekpannan.
Dom blir något tjockare och mer porösa än vanliga pannkakor.

Ingredienser 2 port
2 st Bananer gärna mogna
4 st ägg
ev en gnutta vaniljsocker eller
annan sötning typ agave sirap el honung men det kan uteslutas helt .

Bryt isär bananerna i lite mindre bitar, Häll i äggen och ev sötning i en hög skål och mixa med stav mixer.
Man kan även använda en smoothie mixer eller liknande....och det går att göra för hand med men då går det ju inte lika fort.
Mixa tills allt är blandat.
Stek på medelvärme i stekpanna , jag brukar göra tre plättar åt gången.
Dom behöver vara ca en min på var sida...eller tills de har fått en fin stekyta.
Färdigt!

Jag brukar göra min egna sorbet-sylt till ..men man kan ha precis vad som helst på..
bär, sylt, skivad frukt, sirap, honung ja vad som!

 

Sorbet-sylten kom förövrigt till när jag inte hade något att ha till pannkakorna.
Jag tittade tillslut i frysen och hittade lite bär.
Tja varför inte tänkte jag och slängde ner dom i mixern med lite vatten o en gnutta vaniljpulver.
En trevlig överraskning var att ungarna bara ääälskade min nyuppfunna sorbet-sylt.. så från den dagen är det vårt tillbehöret till bananplättarna :)

Sorbet-sylt :
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta små jordgubbar
ca 2-3 msk vatten
en gnutta sötning typ vaniljsocker el dyl , kan uteslutas även här!

Samma procedur här, använd en hög skål eller mixerkanna, mixa samman de frusna bären med lite vatten och sötning.
Färdigt!

Man kan för övrigt ta precis vilka frukter eller bär man vill ...mina barn gillar den här blandningen bäst så då blir det ofta den!
Jag använder frysta bär eftersom det blir en skön sorbet effekt som blir så bra i kombination till dom luftiga plättarna.
Men man kan såklart ta färska eller tinade bär istället , då skulle jag bara ha pytte lite vatten i så att det inte blir så simmigt ;)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln