Te-Tydning /Tasseografi

Att fråga Te-bladen om råd är en mångtusenårig kuskap som grundar sig i kinas djupa traditioner av te-hus och te-cerimonier.

I slutet av 1700-talet när te blev något som varje hushåll hade råd med, kom även tetydningen att sätta sitt fäste och bli mycket populärt.
Men med te-påsens uppkomst i början av 1900-talet försvann även intresset för te-tydningen.
 

Tassografi som det igentligen heter är en form av divination , och precis som i andra former av spådom fokuserar man på att läsa framtiden.
Det är helt enkelt ett redskap att ta hjälp av i att tyda vad som komma skall.

Just Te-tydningen är associerat med att vara lätt, tydligt och rakt på sak, till skillnad från vissa andra mer avanserade metoder.
Man behöver inte köpa några kort ,ha en massa kunskap eller speciella ljus för att kunna läsa tebladen.
Utan nästan alla har en kopp, lite te och vatten hemma.

Sen är det klart att det underlättar att inte använda ett tex för grovt te, då kan det vara mycket svårt att få fram symbolerna.
Och även om te-tydning är precis som att spå i tex tarot...bara ett fönster in till din intuition, Kan det underlättar betydligt att ha ett Te-tydningslexikon att utgå ifrån.
 

När man söker på te-tydning så är grunden vanligtvis den samma, man dricker en kopp te och tyder sen dom symboler som dyker upp.
Men hur man utför själva cerimonin, och speciellt symbolernas betydelse skiljer sig i olika kulturer och traditioner.
Och där kan det vara svårt att hitta ett bra lexikon som känns korrekt.

Det Te-tydnings lexikon som jag använder är ett som är sammansatt utav flera traditioner och framjobbat av mig för att nå största pricksäkerhet, sen är det upp till te-tydaren /Tasseologen att hitta rätt med hjälp av sin intuition och samspelet mellan symbolerna.
 
Varmt välkommen
/ Linda

Boka Te-Tydning